Wat eten we op kamp?

De koks zorgen op kamp voor een lekker en voornamelijk gezond eten. Vaak wordt er aan elk menu een gekke draai gegeven. Heb je een voedselallergie, of heb je een specieaal dieet? Da’s geen probleem! Geef het even door en de hoofdleiding en onze koks houden er rekening mee 🙂

Als voorbeeld van een week lekker eten door onze koks zie je hier het weekmenu van 2015

 

P1070009 (Kampvoeding Evert 15)

Zaterdag 1 augustus
-ontbijt thuis
-lunch op de boot
-diner: De scheikunde les, pasta in verschillende kleuren met een overheerlijke saus die thuis door de kok met COCK reeds was voorbereid. Erbij geserveerd verse tomaat- en komkommerschijfjes.
-toetje: De inktpot, een vlaflip met als pen een lange vinger en een effect dat bij dopen een blauwe kleur gaf.

 

 

 

 

Zondag 2 augustus

P1070039 (Kampvoeding Evert 15)-ontbijt: De gymzaal, een normaal ontbijt (maar ja, wat is bij ons normaal?) aangevuld met allerlei cornflakes en cereals met melk of yoghurt.
-lunch: Het schoolplein, een broodje met knakworst, aangevuld met andere lunchbenodigheden.
-diner: De geschiedenisles, Leidse hutspot met een Spaanse kanonskogel (bal gehakt) en een kuiltje met jus. Voor de niet-liefhebbers waren er andere groenten zoals kidneybonen en worteltjes, aardappeltjes met jus, gebakken schijfjes of een tosti.
-toetje: De voordracht, stukjes vers fruit in een bakje, vergezeld van een gedicht over fruit.

 

 

 

 

P1070117 (Kampvoeding Evert 15)Maandag 3 augustus

-ontbijt: Engelse les, een Engels ontbijt met gebakken ei, gebakken worstjes, spek en witte bonen in tomatensaus. Alles aangevuld met gewoon ontbijt.
-lunch: Franse les, stokbrood met ragout (kalfs, rund of kip), aangevuld met gewone lunch.schoolbord toetje
-diner: De Chinese les, witte lijst, kipfiletstukken, vele sauzen met ook verse groenten er doorheen en kroepoek.
-toetje: Het schoolbord, vla op zo´n danige wijze “geverfd” dat het een schoolbord-kleur krijgt, twee krijtsnoepjes. Dit in rechthoekige bakjes geserveerd via een levensecht groot schoolbord

 

 

 

 

Dinsdag 4 augustusP1070126 (Kampvoeding Evert 15)

-ontbijt: De intocht, een als Zwarte Piet opgemaakte boterham, aangevuld met gewoon ontbijt.
-lunch: Het knutselhoekje, een broodje hamburger zelf met van alles in elkaar knutselen
-diner: De Spreekbeurt, gefrituurde krieltjes, doperwtjes, worteltjes, appelmoes en een saucijs (voor de niet-varkenseters een runderslavink).
Toetje: “Houd je wafel, in de hoek”, een Luikse wafel in de hoek van het bord met warme kersen, slagroom, chocosaus, versiersnoepjes en een kikkertje, opgevrolijkt met een parapluutje.

 

 

 

 

 

 

Woensdag 5 augustusP1070209 (Kampvoeding Evert 15)

-ontbijt: Lopende snee, loop langs de tafel en neem een snee brood (of meer), kies je beleg en peuzel het lekker op. Dit in verband met het snelle vertrek van de groepjes voor de dagtocht.
-lunch: De speeltuin, op locatie twee warme pannenkoeken met stroop of poedersuiker, schoolmelk van Optimel, brood, beleg en limo.
-diner: De zwarte school, originele Roti (met Hindoestaanse massala kruiden) uit de grote wok of Oosterse vulling met wraps, een kaas-tosto-wrap voor de niet-liefhebbers.
-toetje: Het verfhoekje, yoghurt met verschillende vruchtjes.

 

 

 

 

Donderdag 6 augustusP1070277 (Kampvoeding Evert 15)
-ontbijt: Voorleesontbijt, een verhaal over Dirk Teur voorgelezen tijdens het eten van een gewoon ontbijt, inclusief cornflakes e.d. met als originele aanvulling een croissant op bed door Rob.
-lunch: De invaljuf, wentelteefjes met kaneelsuiker
-diner: Aap, Noot, Mies….., chili con carne met bruine bonen apart, opgegeten met behulp van driehoekige Totilla chips en een taco-schuitje. Voor Stefan was er een aparte Griekse schotel en voor Daphne een speciale Olva-pot.
-toetje: De traktatie: een dolfijn gemaakt van banaan met een Maltezer in de bek, springend uit het water van zelfgemaakte yelli-zee met vis- en octopussnoepjes.

 

 

 

 

P1070282 (Kampvoeding Evert 15)Vrijdag 7 augustus
-ontbijt: Goede Vrijdagmorgen, een Paasontbijt met een gekookt eitje, matzes, fruitdrankje en krentenbrood als extra´s.
-lunch: De potloodslijper, kippen- of tomatensoep met als potlood een soepstengel, aangevuld met brood, knakworstjes en saus.
-diner:De weekafsluiting, een bord patat, snackhapjes, stukken kipfilet, verschillende salades en vele sauzen, waaronder vooral ook veel zelfgeroerde pindasaus door Bart.
-toetje: Ijsvrij, een keuze uit het aanbod van diverse soorten ijsjes.

 

 

 

 

 

Zaterdag 8 augustus

-ontbijt: lopende snee, lunch eventueel mee of iets op de boot, diner thuis

Zonder onze koks kunnen wij niet leven!

Beste scholieren van het LCKV-college:

De koks van 2015 waren Karin, Joost en Evert (de kok met COCK)

Er wordt gekookt in de keukentent in het achterste gedeelte op twee gewone gaspitjes, twee gasvlinders, er is een grote industriebrander en twee petroleumstelletjes. Verder hebben we naast de tent een “skottelbraai” staan, en soort grote ronde bakplaat op gas.
Er zijn vele soorten en maten pannen (zie foto´s van de pannentafel), we nemen zelf ook nog veel ‘kookdingen’ mee.
’s Ochtends staat er altijd tussen ongeveer 8.00 -9.30 uur voor iedereen die wakker is (en al behoefte heeft aan enigerlei maagvulling) beschuit en brood klaar met boter, hagelslag en kaas. Ook ligt er ontbijtkoek en is er koffie of thee. Voor Jelle is er iedere dag speciaal een “Snelle Jelle”.
Bij zowat alle maaltijden stonden er stukken komkommer en tomaat klaar om te pakken en bij je gerecht te voegen.
We hebben het menu/eten op ons kamp zo gevarieerd mogelijk proberen te houden op een manier dat er voor ieder wel te genieten viel.P1070085 (Kampvoeding Evert 15)
Mensen die echt aangaven iets niet te lusten, mochten iets anders eten in/uit de keukentent.
De ingrediënten die wij hebben gebruikt, waren zo vers mogelijk.
We hebben aardappelgerechten proberen af te wisselen met rijst/pasta gerechten.
Voor mensen met een speciaal verzoek (bijv. vegetarisch, allergie of i.v.m. geloof) hebben we (indien nodig) apart gekookt en rekening gehouden met de verzoeken.
Bij het eten was er altijd iets te drinken zoals koffie, thee, melk, water, limonade, Optimel, fruitshots, etc.
We hebben zoveel mogelijk geprobeerd de namen van de gerechten aan te passen aan het thema van ons LCKV-college en de “lessen van dat moment”).
Na een eerste opschepronde wordt er altijd nog een tweede (derde, vierde,…) aangeboden voor wie er nog iets lust.
We hopen dat iedereen heeft kunnen genieten van het eten (in ieder geval voldoende heeft gegeten) en dat er voor iedereen wel iets bij zat dat je lekker vond.
Wij hebben genoten van jullie genieten en jullie complimenten en bedankjes voor het eten.
Als laatste willen we alle deelnemers en stafleden die hebben geholpen met snijden, schillen, toetjes voorbereiden, versieringen maken, salades opmaken, etc. ontzettend bedanken voor het vele werk.

Groetjes en knuffels van jullie koks 2015,
Karin, Joost en Evert

Alles over kamp