LCKV de vereniging

onderstaande informatie is ‘geleend’ van www.lckv.nl, de website van onze vereniging en dus bijna letterlijk overgenomen.

.

Wat doet LCKV Jeugdvakanties?
Lekker op vakantie, volop actief bezig zijn, leuke en gekke spelletjes doen, zingen bij een kampvuur en relaxen in de zon. Dat zijn de ingrediënten van een LCKV-kamp.

De primitieve manier van kamperen in de vrije natuur, de goede voorbereiding, de enthousiaste begeleiding van de staf en de lage kampprijzen zijn elementen die de kampen van LCKV Jeugdvakanties zo bijzonder maken.
En met succes!
Jaarlijks gaan er ruim zestienhonderd jongeren mee op kamp.
Hiermee is deze vereniging in haar soort de grootste in Nederland. We draaien deze kampen met zo’n 600 vrijwilligers. En dat al sinds 1920!

Kampvuur, abseilen, kamperen, feesten, spannende bosspelen, spooktochten, nieuwe vrienden en zeven dagen lol en plezier; dit zijn de basisingrediënten van een week kamp met LCKV Jeugdvakanties. Wil je adventure en survival in het buitenland, of juist gezellig en vertrouwd in Nederland? Zeg het maar; we hebben het allemaal!

Kampen van hoge kwaliteit
De kwaliteit ten aanzien van de begeleiding staat hoog in het vaandel. In elk kamp is de verhouding tussen begeleiders en deelnemers één op drie. Alle begeleiders bruisen niet alleen van enthousiasme, ze worden vanuit LCKV Jeugdvakanties uitgebreid geïnformeerd en voorbereid op hun functie. Er zijn informatiebijeenkomsten, trainingen en elke staf heeft een voorbereidingsweekend. Vrijwillig betekent dus niet ‘vrijblijvend’ of ‘amateuristisch’. Integendeel. Wij bieden de kwaliteit van een ‘professional’ en willen ook uw kind een week bezorgen om nooit te vergeten!

Historie
Al meer dan 100 jaar organiseert LCKV Jeugdvakanties kampen. Natuurlijk gaan we met de tijd mee en maken we gebruik van de modernste technieken. Maar gelukkig zijn er ook veel tradities die blijven. Juist die tradities maken een LCKV-kamp zo bijzonder!

Back to basic
Terug naar de natuur is een uitgangspunt voor elk kamp. Je hebt geen elektriciteit, geen normale douches en wc’s, geen computergames en je gaat niet met z’n allen een dvd-tje kijken. Integendeel: je bent veel buiten, slaapt in tenten, en doet veel spannende spellen en speurtochten in het bos. De olielampen geven ’s avonds een heel bijzondere sfeer op het kampterrein. En op sommige terreinen kun je ’s avonds genieten van een romantisch en knapperend kampvuur.

Maar er zijn ook andere tradities. Zo vragen we voor en na het eten altijd een momentje stilte. Ook hebben we tijdens kamp wel eens een serieus ‘spel’, waarbij je met je maatjes een discussie aangaat. Tenslotte is het traditie om elke nieuwe deelnemer, én elk nieuw staflid, te ontgroenen. Met een maf spel willen we als vereniging zeggen dat we het leuk vinden dat jij, nieuwe deelnemer of staflid, mee bent!

Alcohol, roken en drugs
Naast leuke tradities maken we op kamp een aantal afspraken. Drugs zijn uit den boze op onze kampen! Alcohol is alleen toegestaan als je ouder dan 18 bent op het wheelerkamp. Roken is niet toegestaan voor deelnemers, tenzij daar voor aanvang van kamp afspraken over gemaakt zijn. Mobieltje?  iPad? games? Heb je allemaal niet nodig en kun je dus gerust thuis laten!

Sfeer en cultuur
Deze regels zorgen ervoor dat de sfeer in de kampen van LCKV Jeugdvakanties gemoedelijk en gezellig is. Zo creëren we een cultuur waarbij iedereen de kans krijgt te genieten en actief mee te doen aan alle activiteiten.

Meer weten?

LCKV Jeugdvakanties wordt mogelijk gemaakt door de inzet van honderden vrijwilligers. Daarom zijn we alleen op de maandagavond telefonisch bereikbaar!

Tussen 19:30 uur tot 21:30 uur kunt u bellen naar (071) 572 22 55. Onze medewerkers staan u graag te woord!

Hoofdmenu